Jobba hos oss

”Den stora fördelen att arbeta på Saltängen är friheten, man får ta många egna beslut och stort ansvar. Att ha bra kollegor som lyssnar på ens förslag och idéer skapar kreativitet”
- David Roxström
”Entreprenörsanda, sunda värderingar och öppenhet gör att jag trivs på Saltängen”
- Mikael Södergård
”Högt i tak, bra stämning och korta beslutsvägar"
- Nenne Lejonqvist
Föregående bild
Nästa bild

Jobba hos oss

”Den stora fördelen att arbeta på Saltängen är friheten, man får ta många egna beslut och stort ansvar. Att ha bra kollegor som lyssnar på ens förslag och idéer skapar kreativitet”
- David Roxström
”Entreprenörsanda, sunda värderingar och öppenhet gör att jag trivs på Saltängen”
- Mikael Södergård
”Högt i tak, bra stämning och korta beslutsvägar"
- Nenne Lejonqvist
Föregående bild
Nästa bild

Påbörja din Saltängenresa

Vill du utvecklas och växa tillsammans med oss?

Om du trivs i en miljö med högt tempo där individen själv sätter gränsen för sin personliga utveckling, då är Saltängen rätt arbetsgivare för dig – tveka inta att kontakta oss. Vi söker ständigt efter nya ”Saltängare”. Nedan kan du läsa om tre intressanta och inspirerande Saltängenresor.

Tillit

Tillit och Ansvar

och

Ansvar

Hur är det att jobba på Saltängen?

Malin Tidlund

Ekonomichef

Malin tänkte aldrig bli chef. Men oj vad hon räkna fel.

Missförstå oss rätt. Malin har järnkoll på siffror, men att hon skulle göra en spikrak resa till ledningsgruppen på Saltängen var definitivt inget hon ens funderade på när hon började i augusti 2017.

– Jag kom in som redovisningsekonom med uppgiften att införa bättre ordning och effektivare rutiner för ekonomiarbetet. Där låg mitt fokus, tillsammans med mina tre fantastiska kollegor som också var nya på företaget. Vi fick stort förtroende direkt, och det gav genast framgång i arbetet, berättar Malin. 

Malin jobbade förut inom en stor koncern, men valde att byta till Saltängen. Varför? 

– Jag längtade till det lite mindre företaget där man får en bättre helhetsförståelse, mer delaktighet och större möjlighet att påverka. Men jag hade absolut ingen dröm om att bli chef, skrattar hon. 

– Jag fick dock växa in i jobbet från början och med tiden bli allt tryggare i rollen som redovisningsekonom. När jag sedan fick frågan i somras om att bli ekonomichef, kändes det stort, men alldeles för intressant för att tacka nej. Nu är jag mer inblandad i verksamheten övergripande, deltar i utvecklingsprojekt och uppbyggnaden för Saltängens fortsatta tillväxt. Samtidigt jobbar jag och min grupp precis som förut. Det är kul att gå till jobbet varje dag, säger Malin med ett stort leende på läpparna. 

David Engström

Verkstadschef

David gjorde comeback och plötsligt satte karriären fart. 

David Engströms resa på Saltängen är lite speciell. Han kom direkt från industrigymnasium, jobbade tre år som svetsare hos oss och bytte sedan arbetsgivare. Ytterligare ett par år senare valde han att lämna detta jobb för att ta en paus och fundera på framtiden.

-Då ringde Teuvo från Saltängen och sade att en overall fanns ledig åt mig. Och plötsligt kändes det helt rätt att börja på Saltängen igen, säger David. 

Vad var skillnaden nu mot första gången? 

– Det var jag själv som behövde landa i vad jag verkligen ville göra. Och nu visste jag att Saltängen var rätt plats där jag skulle kunna utvecklas och få chansen att ta större ansvar. Efter två år som bland annat arbetsledare vid revisioner hos kund erbjöds jag jobbet som produktionschef för både vår plåt- och maskinverkstad. Självklart tackade jag ja!

– Jag har gjort en otrolig resa på bara 5-6 år. Att jobba med och utveckla människor, bidra till förbättring, digitalisera, lösa problem och växa tillsammans som grupp är enormt roligt. Om ytterligare 5 år tror jag Saltängen har vuxit markant. Det är en inspirerande tanke, säger David. 

 

Tony Chatham

Filialansvarig Stockholm

Tony kom på studiebesök – nu leder han Saltängen i Stockholm.

Tony Chatham pluggade till serviceingenjör inom energiproduktion, och vid ett företagsbesök på Saltängen förändrades hela hans framtid.

– Jag fick direkt ett mycket gott intryck. Kände att Saltängen var en arbetsplats där man är delaktig och får vara med och göra skillnad, säger Tony. 

Han tog direkt kontakt, fick sommarjobb och halvåret senare anställning. Först som arbetsledare, sedan som projektledare och offertingenjör – inom bara ett år. Och nu leder han Saltängens uppbyggnad i Stockholm. Hur känns det? 

– Jätteroligt. Jag kunde aldrig föreställa mig den här utvecklingen, men det känns så rätt. Jag lär mig nya saker varje dag och trivs i vår öppna och tillåtande kultur. Att leverera med kvalitet och underlätta för kunderna är något vi brinner för, säger Tony med engagemang i rösten. 

Den stora fördelen att arbeta på Saltängen är friheten, man får ta många egna beslut och stort ansvar. Att ha bra kollegor som lyssnar på ens förslag och idéer.

Entreprenörsandan, sunda värderingar och öppenhet gör att jag trivs på Saltängen!

Saltängen är ett företag som ständigt för utvecklingen framåt. Det i sin tur innebär att personlig utveckling främjas och individuella kompetenser tas tillvara.

Kreativiteten, att ingen uppgift är den andra lik samt den höga aktiviteten av problemlösning

Saltängen har en mycket spännande resa framför sig genom att vi erbjuder våra kunder nya och kompletterande produkter och lösningar – självklart vill jag vara med på den resan!

Frihet under ansvar.

En stark gemenskap.

Det är högt i tak och inga klasskillnader.

Det bästa med Saltängen är den höga arbetsmoralen. Hjälpen är bara ett samtal bort och behöver vi samlas i verkstaden så gör vi det. Det är så vi löser våra kunders problem.

Högt i tak, bra stämning, korta beslutsvägar.

Stort fokus på noggrannhet.

Prenumerera på våra nyhetsbrev

Huvudkontor

Våra filialer